Ger ni era medarbetare möjligheten att vara sig själva på jobbet?

När vi arbetar med beteendedata tittar vi ofta på medarbetarnas naturliga drivkrafter, behov och beteenden, vilket är både relevant, intressant och viktigt. Men det är även värdefullt att titta på, och prata om, hur våra medarbetare försöker anpassa sig till den nuvarande situationen, och inte minst varför de känner ett behov av att göra det.

 Detta är där Self-Concept-mönstret kommer in i bilden. Self-Concept mäter hur individer uppfattar att de behöver anpassa sitt beteende efter sin nuvarande situation.

 För att säkerställa att våra medarbetare har möjlighet att vara sig själva behöver vi diskutera hur de försöker anpassa sig och varför de känner ett behov av att göra det.

self-concept

 

Här är tre steg för att ha den här konversationen med dina medarbetare:

  1. Diskutera: Hur skiljer sig Self från Self-Concept, och vad betyder det?

    Self-mönstret mäter en individs naturliga drivkrafter, behov och beteenden. Self-Concept hur individer uppfattar att de behöver anpassa sitt beteende. Genom att diskutera skillnaden mellan de två mönstren kan dina medarbetare bättre förstå sitt eget beteende och sina motiv.

  2. Fråga: Varför känner individen ett behov av att anpassa sitt beteende?

    Genom att diskutera anledningarna till varför en individ upplever ett behov av att anpassa sitt beteende kan du förstå deras motiv och eventuella stressfaktorer eller obehag som de kan uppleva. Denna information kan hjälpa dig att bättre stötta dina medarbetare och skapa en mer inkluderande arbetsplats.

  3. Diskutera: Vad skulle hända om medarbetaren agerade mer i linje med sina naturliga drivkrafter, behov och beteenden?

    Att uppmuntra dina medarbetare att vara sig själva kan hjälpa dem att känna sig mer enagerade och motiverade på jobbet. Genom att diskutera vad som skulle hända om en medarbetare agerade mer i linje med sina naturliga drivkrafter, behov och beteenden kan du hjälpa dem att förstå det värde de bidrar med till arbetsplatsen.

Genom att följa dessa steg kan du använda Self-Concept-mönstret för att bättre förstå dina medarbetares beteende, motiv och behov. Denna förståelse kan hjälpa dig att skapa en mer stödjande och inkluderande arbetsplats där dina anställda känner sig bekväma med att vara sig själva.

Tveka inte på att höra av er om ni har några frågor eller funderingar!