Nyhetsbrev mars 2021

Att skapa effektiva och engagerade team

 

ledarskap i rätt kontext

Den stora frågan att ställa sig är: hur når vi dit?

Forskning har gång på gång visat att vi presterar bättre som team än var och en för sig. Allt gott, så långt men hur skapar vi verkligt effektiva team där inte bara produktiviteten utan också engagemanget är högt, där det finns en klar och tydlig väg framåt och insikt om hur man bäst kan nyttja varandras styrkor och olikheter?

 

Ledarskap i rätt kontext

Det är viktigt för ledare att se sig själv i rätt kontext, det vill säga i förhållande till sitt team och teamet i förhållande till de uppgifter de ska utföra. Detta kan beskrivas som ett flöde i tre steg:

  • Ledaren
  • Ledaren + Teamet
  • Ledaren + Teamet + Arbetsuppgifterna = Resultat

 

Ledares förmåga att navigera i denna kontext är nyckeln till att de och deras team når sina mål och levererar resultat.

 

team discoverypredictive index

 

 

Team Discovery ger kontexten

Genom Team Discovery, det nyaste tillskottet i Predictive Index-familjen, ges ledarna stöttning i att navigera i denna kontext. Vi vill uppmärksamma er på att du har gratis tillgång till Team Discovery fram tills det datum din organisation förnyar sin PI-licens 2021. Vi har under hösten och vintern 2020 varit i kontakt med alla kunder via mail och telefon för att introducera Team Discovery och vilka användningsmöjligheter denna funktionalitet har. Vi kommer att fortsätta informera om dessa under 2021.

 

Kom i gång med Team Discovery redan nu!

Har du tillgång till Team Discovery, finner du verktyget under menyn Design. Är du sugen på att komma igång, vill vi tipsa dig om denna korta instruktionsvideo vilken ger dig en steg-för-steg överblick för hur du går tillväga. (Använd dina PI-logins till att logga på PI Learn och se videon).

 

ledarskap

 

1:1 Talent Strategy Session – Sätt ledarskapet i rätt kontext med en skräddarsydd genomgång

 

Nu finns en unik möjlighet för chefer att ta del av en skräddarsydd genomgång med en av våra erfarna konsulter. Under ett 90-minuters möte går chefen tillsammans med konsulten igenom hur hen kan leda sitt team att nå sina strategiska målsättningar på bästa sett. Mötet kommer att ge chefen insikter i hur dennes styrkor och utmaningar förhåller sig till enskilda medarbetare och teamet som helhet, samt ge handfasta råd kring hur chefen kan engagera och leda teamet på bästa sätt. Mer information kring ”Sätt ledarskapet i rätt kontext” finner du här.

 

blog_4

 

 

Optimum-dagen – lär och inspireras av andra

Att skapa effektiva och engagerade team är något vi fokuserar på under årets upplaga av Optimum-dagen.

Var med oss och den 26:e maj och träffa chefer, ledare och HR-kollegor för att diskutera erfarenheter och dela tips.

Arrangemanget är gratis och hålls via Zoom. Läs mer och anmäl dig här. Och håll utkik efter löpande information om agenda med mera.

 

blog_5

 

Funktionalitet tas bort 31 mars 2021

Som The Predictive Index har informerat PI-kontoägare om, kommer nedan funktionalitet tas bort från den svenska versionen av PI-systemet den 31 mars 2021 som ett led i lanseringen av Team Discovery. Funktionaliteten är redan borttagen från den engelska versionen av systemet.

  • Teamets arbetssätt – under menyn Inspirera
  • Explore Leadership Alignment – under fliken Design
  • PI Business Strategy Assessment – under fliken Design

Vi hoppas få möjlighet att träffa dig på Optimum-dagen och att få möjlighet att hjälpa dig och din organisation i gång med Team Discovery.

 

Ny medlem i Predictio-teamet

Vi är även glada att få presentera er för Louise Jungberg, vårt nya tillskott till Predictio-teamet. Louise jobbar primärt med  marknadsföring och support, samtidigt som hon studerar en Master inom International Marketing and Management på Copenhagen Business School. Med hennes driv och positiva energi är det ingen tvekan om att hon kommer bli en bidragande medlem i vårt team.

 

Har du frågor, tveka inte att kontakta oss!

Ha en fortsatt skön vecka! Hälsningar,

Predictio-teamet