Måste man ge återkoppling på allas PI resultat?

Det korta svaret är att det beror på.

 Det är inte ett krav från PI eller Predictio att man måste ge en återkoppling till alla som genomfört ett PI Behavioral Assessment.

 Vi rekommenderar dock alltid att alla får någon form av information kring deras PI-resultat och vi vet att en verbal återkoppling ger kandidaten eller medarbetaren mest värde.

PI Återkoppling

 

Två olika sätt att delge PI resultat:

 1. Verbal återkoppling

Kan ges i samband med intervju eller vid separat tillfälle. Under en verbal återkoppling får kandidaten eller medarbetaren en grundlig förståelse kring sina resultat. Här fokuserar ni på att förstå vad PI-profilen innebär i samband med personens unika bakgrund.

Förslag på struktur för en återkoppling:

  • Introduktion
  • Övergripande referensprofil
  • Behov och beteende för varje faktor (starkaste först)
  • Faktorrelationerna
  • Koppla behov, beteende och faktorrelationer till kommunikation, beslutsfattande och risktagande mm.
  • Sammanfattning
TID: En återkoppling kan vara mellan 15-60min, beroende på hur djupt ni önskar att gå. Vi rekommenderar att ni delar med er av 1 eller 2 PI-rapporter efter samtalet. Se rekommenderade rapporter nedan.

 

2. Dela PI rapport

Har ni inte möjlighet att ge någon verbal återkoppling går det att skicka över en eller flera rapporter med resultatet via mejl. 

Är detta i samband med en rekryteringsprocess och ni väljer att inte gå vidare med kandidaten, är det bra att nämna i nej-tack-samtalet att ni kommer skicka en rapport. Alternativt bifoga rapporten direkt i ert nej-tack-mail. Kom ihåg att nämna att resultatet endast är en del av helhetsbedömningen.

 

Rekommendationer på rapporter är:

  • PI Behavioral Rapport - en djupgående rapport som går att skicka automatiskt till testtagaren efter genomfört PI Behavioral Assessment.
  • Guide personlig utveckling - en objektiv rapport som är baserad på faktorerna kopplade till styrkor, ”tänk på” och självcoachningstips. Denna rapport kan man skicka från PI-systemet via ”Rapport-kitet”. 

Summering

Beroende på situation – Antal rekryteringar, antal kandidater, HR-kapacitet, tid, när och varför ni skickar ut PI Behavioral Assessment – kan ni välja något av ovan nämna alternativ för att säkerställa en bra kandidatupplevelse samt stärka er Employer Branding. Hitta det sätt som passar er bäst!