Hur du behåller och stärker era anställda – läs PI’s Retention rapport

 

The Predictive Index senaste rapport redogör för hur du behåller och stärker dina anställda

 

Det har på senaste tiden varit en trend att anställda säger upp sig från sina jobb i större utsträckning än tidigare. Det finns många olika orsaker till detta och som tidigare sammanfattats i inlägget: 2021 People Management Rapport. Dock har The Predictive Index nu identifierat hur du ökar retentionen i er verksamhet. Om du är PI-användare kan du läsa hela rapporten här, annars finner du de viktigaste fynden nedan:

 

Managers har stor betydelse

  • En managers välmående reflekteras hos dess anställda och tvärt om. Detta bör värderas med samma betydelse.
  • Minskat engagemang och utforskande av nya jobbmöjligheter är tidiga tecken på att anställda säger upp sig och bör därför ageras på snabbt.

 

Retention startar med att uppmärksamma individer

  • Trenden nämnd ovan beror främst på att anställda blir utmattade och utbrända. Detta är ett stort problem oavsett om det är en pandemi eller ej. Med det sagt så har bra managers större möjlighet att behålla sina anställda när de är bra på att uppmärksamma dem.

 

Hur stärker företag deras managers i syfte att stärka retentionen?

  • Minskat engagemang uttrycker sig på olika sätt för olika individer, har managers förståelse för deras anställdas olika beteenden och drivkrafter blir det lättare att identifiera och agera på detta.

 

Hur agerar ledningsgrupper på denna trend?

  • Det är extra viktigt att skapa förståelse för individers motivation och utmaningar, speciellt i den nya hybrida arbetsplatsen.
  • Ledare behöver visa empati och möta sina anställda på deras nivå, då villkoren för tillfredställelse på arbetet har ändrats.

 

Sammanfattningsvis så tjänar alla företag på att förstå deras anställdas beteenden och drivkrafter samt hur de uppenbarar sig i ett team. Detta kan göras enkelt med PI-systemet. I grunden så är det människor som driver en verksamhet och om de är missnöjda påverkar det verksamhetens resultat. Om du vill veta mer kan du som PI-användare ta del av hela rapporten här. Om du inte är PI användare kontakta gärna oss, så skickar vi den till dig.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några andra frågor eller funderingar på info@predictio.com

 

Vänliga hälsningar,

Predictio Teamet